Frågor och svar om utseende

8 Aug 2014, 05:05 656

Hur kan jag bli mer målmedveten?

Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är jätteful och fet
många av mina kompisar har ätstörningar och jag har försökt att hålla mig till en diet men det funkar inte. Ibland får jag bättre självförtroende men faller alltid tillbaks till samma känsla: att jag är ful.
Jag vill också bli smal som mina kompisar. Jag mår inte särskilt bra psykiskt i alla fall så det kvittar i fall jag också får en ätstörning just nu.
Hur kan jag bli mer målmedveten?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tror att det är lättare att bli målmedveten om man mår bra. Att ta tag i det som gör att du känner dig ful, att du vill ändra på dig och att du tror att det blir bättre om du är smal. Om du inte mår så bra psykiskt, försök ta tag i det först och ta hand om dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar