Frågor och svar om kärlek

18 Mar 2014, 13:08 143
Tjej, 18 år
Question


Hej Amanda. Jag har många jättebra killkompisar men en av dem kom jag väldigt nära. Han berättade för ett tag sen att han har känslor för mig. Jag pratade med honom och förklarade att jag bara vill vara vänner. Det gick bra men jag tror han tog det väldigt hårt. Jag mår verkligen dåligt över det här eftersom han är en underbar kille och jag gillar honom jättemycket, men bara som kompis. nu är det ganska spänt mellan oss och jag vet inte vad jag ska göra. Jag ska ge honom tid men han verkar vara väldigt deppad och ledsen...Borde jag prata med honom eller gör det kanske bara saken värre? Jag vet inte vad jag ska göra, mår skitilla.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Är alltid svårt i vänskapsrelationer när den ena partner vill mer än att bara vänner och en själv inte känner detsamma. 

Tycker att det var jättebra att du förklarade för honom hur du kände. Förstår att det känns jobbigt att se din vän må dåligt. Är alltid svårt att veta vad som är bäst i en specifik situation, jag brukar tänka att det är bäst att vara rak, öppen och ärlig. Precis som du har varit. Om du oroar dig för hur han mår, så kan du försöka prata med honom och också förtydliga att du verkligen bryr dig om honom och tycker om honom som en kompis. 

Tänker att det är bra både för honom och för dig att ni försöker prata om det som har hänt och hur ni ska kunna göra för att fortsätta kunna vara vänner. 

Hoppas det löser sig.

Varma Hälsningar

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar