Frågor och svar om adhd

21 Mar 2014, 09:36 255
Tjej, 18 år
Question


Hej,
hur ska man tolka "visar tecken på adhd" och andra diagnoser?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej. 

Då jag inte är medicinskt utbildad har jag lite svårt att svara på din fråga. Hur man skall tolka diagnoser som läkarna fastställer är något som man bör fråga sin läkare om.  

För att diagnostisera ADHD krävs att en grundläggande utredning görs och att personen uppfyller gällande diagnoskriterier. Att "visa tecken på ADHD" tolkar jag som att personen uppfyller vissa diagnoskriterier för ADHD.

Gällande de andra diagnoserna du undrar över, är dessa inte specificerade i din fråga. Mitt råd till dig är att ta kontakt med din läkare, som kan ge korrekt svar på dina frågor både gällande "visar tecken på ADHD" och de andra diagnoserna. 

Lycka till!

Kram, 

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar