Frågor och svar om nedstämd

8 Aug 2014, 04:54 274

Vill inte känna mig orolig och nedstämd, vad kan jag göra?

Tjej, 16 år
Question


Hej är en tjej på 14 år och har ett ganska bra liv,har pojkvän och massa vänner och bra familj men kan fortfarande aldrig glädjas åt allt bra i livet utan fortsätter alltid bara hitta problem och tänker på dom istället,jag ser aldrig det fina i mitt liv. Och så fort det uppstår ett problem är det det ända jag tänker på. Varje dag går jag runt och oroar mig och grubblar vill inte ha det såhär,vad kan jag göra åt saken?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

trots att jag förstår att det är jobbigt att behöva grubbla och oroa dig, har du kommit en bra bit genom att identifiera problemet och vilja göra ngt åt det. Jag rekommenderar en bok som heter "Sluta älta och grubbla" av Olle Wadström som tar upp precis det här. Om du har svårt att glädjas och vill snacka av dig, kika in hos oss på foreningentilia.se om du vill. Vi har en chatt där man kan vara helt anonym och bara bolla saker som de du beskriver. /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar