Frågor och svar om ensamhet

8 Aug 2014, 04:42 356

Jag känner mig glömd av alla, vad ska jag göra?

Tjej, 16 år
Question


Jag vet inte om jag är ensam, men det känns som att jag gör allt hemma bara för att mina föräldrar ska kunna vara stolta över mig att jag kan ta hand om dom. Men sen när de gäller att jag vill ha något så ska det alltid vara NEJ! vi har viktigare saker för oss, Jag känner mig glömd av HELA min släkt ,vänner .. Är jag osynlig eller vad !??. Bara för att jag är så "perfekt" försöker tjejer i min klass uthänga mig på nätet .Jag orkar inte gråta varje natt, jag orkar inte enns bry mig om inte någon bryr sig om mig ... Vad ska jag göra :(/ ??

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tänker att du kanske kan försöka säga till dina föräldrar att du känner så här. De tänker säkert inte på att de har viktigare saker och menar inget illa, men ibland behöver man bli påmind. Säg att du känner dig tagen för given och att du känner dig glömd. Jag tror att det är fler som bryr sig om dig än du tror. Att någon försöker hänga ut dig på nätet är INTE ok. Det går att anmäla. Behöver du snacka, kom in och chatta med oss på foreningentilia.se om vi kan hjälpa dig med något. Kram /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar