Frågor och svar om utseende

8 Aug 2014, 04:34 364

Hur kan jag göra för att känna mig vacker?

Tjej, 15 år
Question


Hej!
Jo, jag har gått från att inte bry mig om hur jag ser ut till att jag hatar mitt utseende till att jag gillar de igen. senaste gången jag mådde dåligt över mitt utseende var i somras då jag gick ner tio kg. (vägde 54 kg, 156 cm lång.)

nu är det iaf så här att jag gör allt för att bli snyggare. jag tar hand om min hud, hår och naglar. jag tränar tre gånger i veckan och slutat äta godis och andra småsaker.

i julas var jag nästan underviktig men tyckte ändå jag var tjock, tänkte mycket på det här med anorexia och bulimi och tänkte tyst för mig själv om jag kanske skulle prova det.. (vill inte ge någon information om jag fortfarande tänker så)
Har gått upp ett kilo nu, vilket tydligen är bra men för varje gram jag går upp känner jag mig sakta tjockare igen, HJÄLP!

det är inte bara min vikt som stör mig, det är också killar. jag är nämligen okysst medans mina vänner redan blivit av med sin oskuld.
detta får mig att tänka om det är mitt utseende som skrämmer iväg alla killar..

min fråga är: finns det någonting som kan göra att man känner sig vacker?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tror att allt börjar innifrån. Att känna sig vacker handlar om att må bra och att ha en bra självkänsla. Om man inte har det spelar det ingen roll hur mycket man tar hand om hud, hår och naglar. Att ha en ätstörning, som bulimi, leder dig direkt ner i en ond spiral som bara skadar dig själv. Försök ta hjälp för det om du kan, och jobba på din självkänsla. Skönheten sitter i insidan, som det så fint heter. /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar