Frågor och svar om familjebråk

8 Aug 2014, 04:31 180

Vart ska jag vända mig?

Tjej, 16 år
Question


Hej!
Ända sedan jag var liten så har det alltid varit bråk i hemmet, mina bröder hade det lika dant men på senare tider har det blivit värre.
Nu är det i längre en gång i månaden, en gång i veckan utan det är i stort sätt varje dag.

Varken jag eller pappa orkar mer, vi båda mår dåligt och mamma söker bara fel hos alla andra.
Hon säger att jag förstör familjen, jag startar alla bråk och att allt är mitt fel. Jag får inte ens träffa min egen pojkvän som jag älskar så mycket eller min bästa vän heller.

Jag känner att jag inte orkar mer, jag får panik och ångestattacker, känner mig deprimerad och får kramper i hjärtat och magen.

Jag har länge velat prata med någon men vet inte vart jag ska vända mig.

Självklart har vi bra stunder i min familj också men de dåliga överväger och jag orkar helt enkelt inte mer.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

om du vill prata mer om det här får du jättegärna kontakta oss på foreningentilia.se. Du ska inte behöva vara ensam i det här. Om du vill försöka med till exempel en ungdomsmottagning rekommenderar jag det också. De är bra att vända sig till och har personal att prata med. Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar