Frågor och svar om könsorganen

1 May 2002, 18:12 207
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en grabb på 19 år som har en fråga angående spermieproduktion(?). Sedan någon månad tillbaka känns det som att något har hänt med min sädesvätska. Förr var den ganska vit och så.... men nu har den blivit helt genomskinlig och mera "lätt flytande". Nästan som vatten. Kan det bero på att spermieproduktionen kan ha upphört?. Kan produktionen av spermier upphöra och isåfall varför?.

Jag hade körtelfeber för 6-7 månader sedan man annars är och har jag varit helt frisk iövrigt.

Tacksam för svar, råd och tips!!.

Svar

Nej. Spermieproduktionen kan inte upphöra utan anledning. Det förekommer normala variationer i sädesvätskans utseende och innehåll, men även infektioner kan påverka. Det räcker med ett enkelt urinprov för att se om infektion ligger bakom sädesvätskans förändring. Man tittar på förekomst av vita blodkroppar. En kort kur av antibiotikabehandling kan räcka för att bota infektionen. Starta ej någon behandling utan att du konsulterar med din läkare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar