Frågor och svar om gravid

28 Apr 2014, 09:42 455
Tjej, 15 år
Question


Hej! jag är femton år och har ett problem... jag hade sex med min pojkvän utan att använda skydd och nu tog jag ett graviditetstest
som visade att jag inte var gravid. kan man lite på ett graviditets test eller kan man vara gravid även om det inte står det? snälla hjälp!

Svar

Hej!

Dagens gravtest är ganska tillförlitliga. Visst finns det undantag och det kan visa fel, men då oftast för att man tagit testet fel. Frågor du kan ställa dig själv:  Har jag haft sex runt tiden för min ägglossning? Har jag tagit testet i rätt tid? (Vilket borde vara när du väntar dig din mens) Du ska alltså ta testet när du märker att din mens inte dyker upp eller ta det iaf när du vet att din mens borde dyka upp. 

Har du gjort ovanstående rätt, då borde testet utvisa ett korrekt svar.

Stor kram!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar