Frågor och svar om graviditet

31 Mar 2014, 19:33 193
Tjej, 15 år
Question


Hej! jag är femton år och har ett problem... jag hade sex med min pojkvän utan att använda skydd och nu tog jag ett graviditetstest
som visade att jag inte var gravid. kan man lite på ett graviditets test eller kan man vara gravid även om det inte står det? snälla hjälp!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Graviditetstest är inte 100% säkra men om testet visar ett tydligt tecken så ska det vara tillförlitligt. 

Om du har gjort testet tidigare än förskrivet, alltså innan det tid det står i manualen, så kan det visa fel. 

Hur länge sedan var det du hade oskyddat sex och när gjorde du testet?  Brukar variera lite mellan de olika testen men vanligast är att en gör ett test när en egentligen ska ha mens eller tidigaste 2-3veckor efter samlaget. 

Mitt tips är att gå till närmaste ungdomsmottagning och be dem hjälpa dig med testet, då kan du ställa frågor och också få hjälp att göra det på rätt sätt. 

Hoppas det löser sig!

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar