Frågor och svar om berätta om känslor

15 Apr 2014, 10:12 141
Tjej, 13 år
Question


Hej är kär i en tjej men jag vågar inte berätta vad jag känner för hon/A.A
jag är blyg

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra att du skriver in med din fundering, du är inte ensam om att känna som du gör. Att berätta för någon om sina känslor är inte lätt. Nu vet inte jag hur väl ni känner varandra men det du skulle kunna göra är att börja småprata lite med henne, antingen över internet eller utanför internet och om det känns rätt berätta hur du känner. På så sätt kan du kanske få en uppfattning om hon känner likadant. Det kan vara väldigt läskigt och svårt, men kom ihåg att det faktiskt kan leda till någonting bra också! Om hon inte skulle vara intresserad tillbaka så får du i alla fall reda på det och kan försöka gå vidare.

Om du vill fortsätta prata med någon av oss kan du skicka in en ny fråga eller chatta med någon av oss. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne och chattar i veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill prata!

Ha det bra och ta hand om dig!

 

 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar