Frågor och svar om gravid

10 Apr 2014, 16:19 205
Tjej, 16 år
Question


hej! jag har skjutit fram min mens med ppiller 1 månad och på andra kartan ville jag inte ha mens där sockerpillrerna var. så jag slutade äta ppillerna 1 dag in på andra veckan(söndag var det då) är inne på 3e dagen nu och har fortfarande inte fått min mens. hade även sex på lördagsnatten så är orolig att jag blivit gravid. hur stor är chansen till det? och kan jag börja med en ny karta när det har gått 7 dagar som vanligt?

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Tyvärr kan jag inte svara på den här frågan, det lättaste sättet att ta reda på om du är gravid är att ta ett graviditetstest! Du kan vända dig till din ungdomsmottagning med den här typen av frågor. Jag skickar en länk på ungdomsmottagningar i Sverige.
http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/ 

Ta hand om dig!

 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar