Frågor och svar om depression

25 Jun 2014, 21:28 309

Jag känner inte att jag får den hjälp jag behöver

Tjej, 18 år
Question


Hej jag är en 18 årig tjej som inte vet vad jag ska göra längre. varit deprimerad i några år nu och lider verkligen av det samt min sociala fobi, ångest oro stress osv. Sen några månader tillbaka har jag börjat strunta i att äta och ta min medicin eftersom jag inte tycker den hjälper. Trivs inte i skolan och vill hoppa av gymnasiet. Min morfar gick bort i cancer för ca en månad sen, han var min bästa vän som alltid fick mig att skratta. Haft två behandlingar hos BUP men nu är jag 18 så då blir det vuxenpsykiatrin. Varit hos ungdomsmottagningen men där trivdes jag verkligen inte. Kuratorn på skolan går det massa rykten om och hon är väldigt spydig så henne vill jag inte prata med och skolsköterskan är i princip aldrig på skolan. Har både skurit och rispat mig och allt som hände när jag var liten skriker i min hjärna. Vad kan jag göra??

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

till en början måste jag säga starkt kämpat. Du har försökt så mycket, och det är så himla tråkigt när det är omständigheter runt omkring som gör att du inte får den hjälp som är bra för dig. Jag förstår att du inte orkar, med det du beskriver. Om jag fick bestämma skulle du få hjälp att få rätt medicin, men också att få prata om det som skriker i din hjärna. Du är jättevälkommen till oss på Tilia, där jag känner att det du beskriver, tyvärr är det vi ofta möter. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt, beroende på var du bor och så där. Vi kan också hjälpa dig, genom att vi är många personer som gått igenom liknande saker, och förhoppningsvis känns det bättre med någon som verkligen förstår det du går igenom. Du kan också maila mig direkt om du vill på [email protected], jag tycker inte du ska vara ensam i det här längre. 

Stor kram

Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar