Frågor och svar om misshandel

17 Apr 2014, 16:22 323
Tjej, 12 år
Question


Hej, jag är en tjej på 12 år som har haft ganska mycket problem i mitt liv. Jag flyttade från England när jag var sju och mamma blev tillsammans med en kille här. (Mina föräldrar e skilda) killen misshandlade mamma och äfter 4 år gjorde de slut. Nu till mitt nuvarande problem, jag e AS kär i en kille. Jag vet att han gillar mig och vi har varit tillsammans förut men nu har han skaffat en annan tjej och jag e as ledsen. Han har liksom alltid varit där för mig, kramat mig när jag behöver stöd. Han e min bästa vän och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Tårfyllda kramar!! P.S tack för att du läste detta långa "brev"

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra att du skriver in med dina tankar, det verkar som du har det väldigt jobbigt just nu. Det du varit med om är någonting som ingen ska behöva vara med om. Däremot är du inte ensam i dina känslor, det kan vara skönt att veta om...

Att vara kär i någon som är tillsammans med någon annan är inte lätt, det kan verkligen göra en ledsen och förtvivlad. Det måste vara jobbigt för dig när han stått dig så nära också. Det viktiga är att komma ihåg att det kommer kännas lättare med tiden även om det kanske inte känns så just nu. Livet är väldigt jobbigt ibland och då kan det vara bra att få stöd och berätta om sina känslor. Har du någon du kan prata med om det här? Någon vän, storasyskon eller annan vuxen du har förtroende för? Kanske du kan få stöd av skolkuratorn, ibland kan det kännas det skönt att ha någon vuxen som lyssnar på en.

Om du vill fortsätta prata med någon av oss kan du skicka in en ny fråga eller chatta med någon av oss. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne och chattar i veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill prata!

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar