Stöd & Svar

8 Aug 2014, 03:59 76

Hur ska jag få min bror att tycka om mig?

Tjej, 16 år
Question


Jag har två bröder som båda är yngre än mig. En av dom hatar mig, medans den andra varken gillar eller ogillar mig.
Min bror som hatar mig kallar mig dagligen för fitta, hora osv och säger ofta att han hatar mig och önskar att jag inte var hans syster. När jag pratar med honom ber han mig hålla käften och vill alltid få mig nertryckt. Han slår mig även ibland. Jag blir otroligt ledsen av det och tar extremt illa upp, för jag önskar verkligen att vi skulle ha haft en bra syskonrelation - vilket vi inte alls har nu.

Mina föräldrar har försökt få honom att sluta, men han fortsätter bara. De ska även göra en utredning med honom för att se om han har tex ADHD.

Men nu till min fråga: vad kan jag göra för att då honom att inte hata mig?... Jag försöker alltid vara snäll mot honom..

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tror att du mest ska fokusera på att fortsätta vara du. Du ska inte behöva göra något extra. Det kanske är han som ska tänka över sitt beteende och kanske behöver han hjälp på något sätt, eftersom det absolut inte är ok att kalla någon de saker han kallar dig. Ta hand om dig och stå på dig, är mitt tips! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar