Frågor och svar om föräldrarelationer

12 Jun 2014, 13:52 166
Tjej, 12 år
Question


hej!
jag vill flytta för jag mår alltid dåligt i min familj min pappa verkar inte gilla mej alls han tycker alltid att de är han som ska bestämma hemma mamma känner också det och hon är 44 år vad ska jag göra? jag vill flytta hitta en bättre familj

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Tack för att du har skrivit till oss. Jag förstår att det är jobbigt för dig hemma.Det är aldrig lätt när man inte kommer överens med sin förälder men det är heller inte ovanligtnär man är på väg in I tonåren.

Har du pratat med din mamma om det här? Det kanske är något hon kan ta upp med honom om du inte känner dig bekväm att göra det.Om ni känner att ni behöver stöd utifrån tycker jag att din mamma ska kontakta BUP(www.bup.se) så att ni kan båda gå dit och få prata med någon och på det sättet få hjälp.

Jag hoppas att det löser sig. Skriv gärna tillbaka till oss och tala om hur det går för dig.

Hälsningar Nina via Helena

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar