Frågor och svar om depression

8 Aug 2014, 03:54 501

Ska jag gå till en skolpsykolog?

Tjej, 16 år
Question


Hej!
Jag har ångest och har varit deprimerad från och till i 3 år. Jag är inte utsatt för något våld. Jag har egentligen inga stora problem. Jag har också gått till min skolas kurator en längre period och nu undrar hon om jag skulle vilja prata med en skolpsykolog så att han kan typ utvärdera mig. Jag känner mig själv ganska bra, jag tror inte jag har någon diagnos, men jag skär mig när jag får ångest vilket är ganska ofta nu för tiden. Men jag har berättat det för kuratorn och mina föräldrar och så. Tycker du att jag skall ta chansen och gå till nästa steg och prata med skolpsykologen? min kurator undrade liksom om jag tyckte att det var nödvändigt men jag vet inte, egentligen känns inte mina problem så stora. vad skall jag göra?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

ibland känns inte ens problem så stora och man är själv van att må som man gör, så det kan vara svårt att veta. Att skära sig är dock allvarligt och det ska ingen behöva göra. Jag skulle ta chansen att se vad det kan ge att gå till skolpsykolog. Du kanske äntligen efter tre år kan få hjälp att bli av med depressionen. Go for it! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar