Frågor och svar om panikångest

8 Aug 2014, 03:42 129

Har jag ångest?

Annat, 17 år
Question


Hej! Jag har alltid ångest, eller jag tror att det är det. Det är som känslan när man går i en trappa men missar att det inte finns ett till trappsteg - hela tiden. Som mest är det under kvällarna när jag ska sova, men den finns ändå alltid under. Jag tänker inte alltid på den men så fort jag får en stund över bubblar det upp. Jag har sämre aptit, mår illa efter varje måltid och har typ orolig mage(????), kan det ha något att göra med det? Ibland slår hjärtat jättehårt och jag kallsvettas och blir andfådd, trots att jag bara ligger i min säng. Vad kan hjälpa? Går det att få mediciner? Jag vet verkligen inte vad det är som orsakar detta!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

det låter som du har ångest och ibland någon typ av panikångest, men det är svårt för mig att ge svar på det här över text. Men det finns hjälp att få, så försök berätta för skolsköterska eller någon ungdomsmottagning. Du ska inte behöva ha det så här. Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar