Frågor och svar om träning

28 Apr 2014, 09:57 218
Tjej, 14 år
Question


Hej.

jag skulle sååå gärna gå ner i vikt. jag är 14 år och runt 168 cm lång. Jag väger 72 kilo. jag undrar hur jag ska göra för att på bästa sätt gå ner i vikt.

Svar

Hej!

Hälsosam mat och måttlig träning, det är det bästa sättet att nå sin idealvikt. Ditt BMI ligger ju inte på övervikt, så att du kanske bara borde börja röra lite på dig, för kroppens skull. Börja där. Ta bort lite utav det onyttiga och kanske ta två - tre promenader i veckan på 30 min. Då får du igång kroppen sakta och du kommer att ha mkt energi. Det viktigaste med träning är att inte tvinga kroppen till max, då mår man oftast inte så bra. Känn efter vad du tycker är ok och kör på det.

Kram

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar