Stöd & Svar

28 Apr 2014, 13:49 81
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag har varit kär i en kille nu i ett rätt så bra tag nu och jag vill verkligen ta upp kontakten med honom men jag är hur blyg som helst… Jag undrar ifall du/ni har tips? Han går i min klass och jag vill verkligen ta kontakt med han och han verkar vara lite intresserad utav mig också :3 men jag är som sagt väldigt blyg och detsamma gäller honom. Borde jag försöka att ta upp kontakten med honom eller borde jag skita i det? Snälla kan jag få tips?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej och tack för att du skriver tills oss! Du berättar att du har varit intresserad av en kille ganska länge och att det verkar som att han också är intresserad av dig. Vad roligt! Att ta kontakt med någon man tycker om kan kännas jobbigt och man kan vara rädd för att känna sig bortgjord. Jag tycker absolut att du ska försöka ta kontakt med honom då du gillar honom, tänk om det visar sig att han gillar dig lika mycket!

Du skulle ju kunna börja prata med honom och föreslå att ni ska hitta på någonting tillsammans någon dag efter skolan? Då blir det kanske inte helt uppenbart att du är kär i honom, utan visar att du är intresserad, och du märker om han också vill träffas. Så får ni lära känna varandra och se vad det leder till.

Lycka till! Kram Caroline, praktikant på Nätvandrarna via Amanda 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar