Frågor och svar om träning

28 Apr 2014, 10:06 288
Tjej, 16 år
Question


hej! jag tränar varje dag förutom på helgen och då joggar jag 1 mil, gör 100 armhävningar, 500 situps, 200 crunches, 150 squarts , lyfter upp mig själv 70 gånger, plankan i 7 min och ja då man sitter mot vägen i 90 grader under 10 min. jag lyfter även tyngder 5 kg för varje arm och det är såhär att jag inte vet hur mycket protein och kcal jag måste äta för att inte bryta ner kroppen och hur man kan räkna ut sånt sedan när man vill lägga på mer eller köra mer statiska övningar?

Svar

Hej!

Menar du att du gör detta varje dag eller gör du detta på helgen? Hur som, så behöver du förmodligen vända dig till en dietist eller ngn som kan träning. Jag tycker att det låter som du övertränar kroppen om du aldrig har en vilodag. Men som sagt, vänd dig till en som kan detta mer ingående.

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar