Frågor och svar om Ätstörningar

1 May 2014, 11:34 284
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag har alltid tyckt att jag är smal för att jag slutade äta vid 6 års åldern pga massor som hände i mitt liv och jag var liten då, skolsystern sa att jag alltid var för smal och var tvungen att lägga på mig några kilon innan det går över till Anorexia. Jag väger 43,6 och är 153-154cm. Jag har nästan alltid haft problem med min kropp. Vissa gånger har jag till och med hört folk i skolan säga "oj kolla varför är hon så smal" när dem gick förbi mig. Jag ignorerade det men det gör ont när man redan vet det. Något som också är konstigt är att jag vet massa som väger ungefär som mig ibland 2cm längre fast ändå ser helt kurviga och mellanl-tjocka ut. Varje gång jag går på vågen/kollar i spegeln börjar jag få en riktig sjuk ångest och börjar bara gråta på plats, grejen är att jag kan vara hungrig men ändå inte sugen när jag ser det. Är det något fel med mig?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

det är absolut inget fel på dig, men däremot låter det som att det hänt saker i ditt liv, som gjort att du för att kunna hantera det kontrollerar maten på ett sätt som du verkligen inte ska behöva göra. Om din skolsyster redan varit inne på det, tror du att du skulle kunna vara ärlig med henne om varför det är så här? Hon kan i så fall hjälpa dig vidare, för du ska inte behöva få sån ångest som du beskriver över varken mat eller din kropp! Kram/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar