Frågor och svar om kärlek

27 May 2014, 12:01 309
Tjej, 10 år
Question


Hej!! Jo jag har en fråga till dig jo det är så här att jag är grymt kär i en kille och när vi första gången träffades så blev vi båda kära i varandra sen så efter ett litet tag så var han inte kär i mig längre! Och så hörde jag att Manfred som han heter, hade varit dum i skolan, och jag försökte att prata med honom men då tyckte han att jag var jätte jobbig!! Och nu så HATAR han mig!! Jag vet inte vad jag ska göra!! Snälla hjälp mig!! Tack, hejdå!

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

tack för din fråga. Jag vill börja med att säga attt jag tycker du var väldigt modig som talade om för killen hur du känner. Du skriver att han inte är kär i dig längre, har ni pratat om det?

När en har gjort något dumt, kan det ibland vara så att en skäms och inte vill prata om det. Då är det viktigt att visa att en finns där ändå. Det kan vara så att han blev lite ställd och inte vet hur han ska bete sig emot dig nu men det behöver inte betyda att han inte tycker om dig.

Mitt råd till dig är att ge det lite tid och inte pressa honom men att prata med honom igen och förklara att du vill vara hans vän hur som helst.

Ta hand om dig!

Nina, praktikant på Nätvandrarna, genom Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar