Frågor och svar om nedstämdhet

8 Aug 2014, 01:52 103

Känner mig nedstämd, hur kan jag bli bättre?

Tjej, 17 år
Question


hej, jag har under en länge tid känt mig ledsen och nerstämd. Jag förstår inte riktigt varför för jag har ett bra liv med stöttade föräldrar mm. Ibland är jag jätteledsen över något jag inte riktigt kan sätta ord på och ibland är jag hur glad som helst. Jag upplever det som väldigt jobbigt och nu har det börjat gått ut över mina studier för ibland orkar jag inte åka till skolan och jag orkar nästan aldrig plugga. Varför är det så här och vad kan jag göra för att det ska bli bättre?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

ibland i perioder känns det så här i livet, och det är helt ok. Ibland måste vi tillåta oss att vara nere och ledsna, för det går över. Men om det inte gör det och det börjar gå ut över vardagen är det bra att kolla upp om man till exempel har en depression, vilket man kan få hjälp för. Kan du försöka prata med din skolsköterska tror jag det är jättebra, för hon/han kommer kunna svara på frågor och bedöma om det är något du behöver extra stöttning i. Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar