Frågor och svar om träning

1 May 2002, 18:25 294
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag är en tjej på 14 år. Jag undrar hur man ska träna om man har stor mage och feta lår. Det är så pinsamt att gå ut och springa och cykla ifall om nån ser en. Kan man inte bara hoppa hopprep och jogga stillastående??

Svar

Kul att du är sugen på att komma igång att träna. Det är svårt att förbränna på just vissa ställen på kroppen. Man önskar att man kunde bestämma det själv, men kroppen förbränner ganska jämt över hela kroppen. Man kan själv påverka på vissa sätt genom att äta näringsrik och ganska så fettsnål kost. Självklart så ska man äta frukost, lunch och middag. Man kan där i mellan försöka att stoppa i sig något var tredje timme, för att få en maximal fettförbränning tex frukt, smörgås med magert pålägg eller risi-frutti. Mat och träning hör liksom ihop.

Ett bra träningssätt är att gå i rask takt i ungefär en timma ca 3 gånger i veckan. Det är otroligt bra motion för hela kroppen. Glöm inte bort att stretcha efteråt för du kommer nog att få träningsvärk i början eftersom kroppen får sig en genomkörare. Ett par sköna skor och lite vilja så kan du ge dig ut i vårat härliga vårväder.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar