Stöd & Svar

8 Jul 2014, 12:36 114
Tjej, 16 år
Question


Hej! jag är en tjej på 16 år som har en kille som blir 18 (alltså fortfarande 17). Både han och jag jag vill förlova oss och vi är säkra på att det är det vi vill. Måste vi säga till våra föräldrar först innan vi förlovar oss och köper ringar eller kan vi prata med de efter det? För om vi skulle säga till våra föräldrar att vi verkligen vill förlova oss och älskar varandra så otroligt mycket och så.. då skulle de säga nej och det skulle bli så jobbigt. Men måste man ha föräldrarnas tillåtelse för att förlova sig och köpa ut ringar?

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Tack för att du har skrivit till oss. Vad härligt att du har träffat någon du tycker så mycket om! Nej, ni har ingen skyldighet att tala om det för era föräldrar om ni inte vill. Lycka till med förlovningen:)

Vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar