Frågor och svar om transperson

9 Jun 2014, 21:41 136
Kille, 18 år
Question


Hej!
Jag har funderat väldigt länge på detta . Det jag pratar om är att jag brukar tänka på hur mitt liv skulle vara om jag var en tjej och för det mesta tänker jag att mitt liv skulle på något sätt vara bättre. Ibland önskar jag till och med att jag skulle vakna upp nästa dag och vara en tjej. Min fråga är, är detta normalt att känna så här?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Kort svar - ja det är normalt. Inget konstigt i att fundera på hur livet skulle kunna vara med andra förutsättningar. Det finns många sätt att identifiera sig på, som tjej, kille eller något mittemellan eller annat. Det väljer bara du själv. En del trivs i den kropp de föddes till och andra önskar att förändra den så att den stämmer mer överens med den inre bilden. Du kan kika på www.transformering.se om du vill veta mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar