Frågor och svar om känslig

8 Aug 2014, 01:44 239

Jag gråter för allt, vad ska jag göra?

Tjej, 17 år
Question


Hej! Jag gråter för minsta lilla grej som har blivit ett problem i mitt liv. Jag gråter om någon i familjen bara skämtar lite lätt som handlar om mig och någon annan, men bara om JAG nämns så gråter jag, så jag måste springa in på toaletten. Sen gråter jag också för andra saker som ex, om vi bråkar i familjen - jag är den ENDA som gråter mest i hela familjen. Varför !? Är jag så känslig! Jag gråter ifall jag inte gillar något, jag gråter om musik, jag gråter om läraren skämtar lite, jag gråter om jag blir irriterad på någon, jag gråter om ingen sätter sig bredvid mig på en lektion, jag gråter om en kompis är sjuk. Allt! ALLT! Jag kan inte klara detta mer, hur ska jag kunna klara mitt liv!? Hur ska jag kunna fortsätta leva med detta! Hur ska jag kunna jobba i framtiden om jag inte tål något. Det går inte, jag kan inte hålla bort tårarna dom är för starka och det är jobbigt! Jag klarar snart inte mer!!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag vet inte varför egentligen du gråter för allt, men om du är känslig, vad behöver egentligen vara fel med det? Det finns de som är väldigt känsliga och de har också en plats på jorden. Om det går till överdrift och du även ofta känner dig nedstämd skulle jag försöka prata med tex skolsköterskan på skolan så hon får kolla om det är något annat som du kan få hjälp med. Om du lider av det ska du inte behöva ha det så. Lycka till! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar