Frågor och svar om utseende

11 Dec 2014, 12:40 328

Det här med utseendet!

Tjej, 15 år
Question


Hej jag är femton år har väldigt dålig självkänsla.
Jag idrottar och är inte överviktig, men jag har en dubbelhaka som jag stör mig på. Men det har mina föräldrar också och jag tror det är ett arvsanlag.
Men den får mig att känna mig tjock. Och jag känner mig osäker och går alltid och tänker på att försöka hålla upp huvudet så det inte ska synas. Det är ingenting som jag kommer lära mig att gilla eller leva med. Men vet inte vad jag kan göra.

Svar

Hej!

Ja.. Om det inte är ngt du kommer att lära dig att gilla eller leva med ger du mig inte jätte mkt rum till att säga att du är fin som du är. Men nu gjorde jag det ändå. Ofta ser man andra tjejer som man tycker är vackra och per automatik tänker man att man själv inte är fin bara för att man inte ser ut som dem. Sätt inte mallen utefter ngn annan, utan efter dig själv. Försök inte att se ut som ngn annan för att känna dig fin. Se på dig själv utifrån vem du är, släpp alla måsten om hur du borde se ut. Om du skulle vara mallen som alla tyckte var finast i världen, skulle du vilja ändra på dig själv då?

Tänk igenom alla mina frågor och verkligen ge dig själv tid att smälta texten..

Kram

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar