Frågor och svar om kosthållning

22 Jun 2014, 14:53 118
Tjej, 13 år
Question


Hej!
Jag är en tjej på 13 år som är ganska liten. Jag är kort, och smal. Det är omöjligt och har alltid varit för mig att äta mig fet, min kropp typ sväljer allt fett. Det är ju bra, har bara noterat det. Antingen har jag bara bra förbränning, eller så är något fel. Men det är på sistone som jag börjat undra vad som är fel med min mage. Jag tycker jag äter normalt, till och med ganska mycket, men ändå så är jag snabbt hungrig igen. Idag efter skollunchen, då jag åt normalt, fortsatte min mage att vara hungrig, som om den aldrig fått mat. Hjälp mig, vad är fel? Har jag mask i magen??

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Vad bra att du frågar om du känner dig orolig.

Om själva problemet är att du egentligen aldrig känner dig mätt, och tycker det är jobbigt, prata med din skolsköterska om det. Hon kan säkert svara på vad det beror på. Det är svårt för mig att svara på här, när jag inte vet vad eller hur mycket du äter, men förstår att det blir jobbigt om du fortsätter vara hungrig även om du tycker att du äter normalt. Så börja med det, så du var svar från någon som kan kolla upp det och har dig framför sig. En del har faktiskt bra förbränning, så som du skriver, och kanske behöver du äta mer än du gör, för att bli mätt. Kram/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar