Frågor och svar om socialtjänst

25 Jun 2014, 21:10 295

Jag vill flytta ifrån mina föräldrar, men är inte 18 år

Tjej, 17 år
Question


hej, jag mår jätte dåligt hemma av olika anledningar på grund av mina föräldrar. Jag blir ner tryckt med ord och dem är jätte aggressiva mot mig och hotar mig HELA tiden. Jag står inte ut längre. Hur gör man för att kunna flytta ifrån dem innan man fyller 18 år ?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

vad bra att du skriver till mig om det här, för så ska det verkligen inte vara. Behöver man hjälp med det du beskriver kontaktar man Socialtjänsten, som ska hjälpa till när ett barn (som du är eftersom du inte är 18 år) far illa. Prova att googla på det, så hittar du vart du ska vända dig beroende på vart du bor. Om du behöver någon hjälp med det, så finns vi på Tilia, (foreningentilia.se) som kan stötta eller följa med vid behov. Lycka till och stor kram

Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar