Frågor och svar om vänner

25 Jun 2014, 10:12 414

Min kompis sprider rykten, vad ska jag göra?

Tjej, 13 år
Question


Jag fick reda på att min killkompis spridit rykten om att jag var kär i honom. Jag vart inte glad så jag och min kompis beslöt oss för att säga till honom att jag inte var kär i honom då det förstörde för mig och killen jag gillar. Dock så är min vän väldigt brutal och berättade inte direkt på något snällt sätt. Jag är rädd att detta har förstört vår vänskap. VAD SKA JAG GÖRA???

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Jag skulle själv försöka prata med killkompisen, om jag var du. Att säga att du vill vara vän med honom, som det verkar. Men att tydliggöra att det inte är ok att sprida rykten på det sättet han gjort. Kanske fråga honom om varför han gjorde det och berätta att det gjorde dig ledsen, men förklara att du tycker att din vän gjort det lite väl brutalt. Lycka till!

Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar