Frågor och svar om berätta

14 May 2014, 18:06 254
Kille, 17 år
Question


Tja jag är en 17 årig kille som spelar fotboll och trivs bra med livet och dem flesta tycker att jag har ett attraktivt utseende. Det är bara det att jag är bög.... Och jag tror att jag är kär i en kille i mitt fotbollslag. Jag vet inte om han gillar killar men vi är kompisar och har roligt ihop. Jag gillar verkligen honom för han är så snäll och söt. Vad ska jag göra? Ska jag berätta vad jag känner? Snälla hjälp och kom med tips (:

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vad bra att du hittat hit och skriver in med dina funderingar.

Det är alltid svårt när man inte vet hur någon man är kär i tycker och tänker om en själv... Det du skulle kunna göra är att umgås lite mer med honom och börja känna efter om han är ute efter att ha dig som vän eller kanske något mer. Om ni träffas oftare kan det vara lättare att känna av stämningen och se hur relationen mellan er utvecklar sig. Om det känns rätt för dig kan du berätta hur du känner, det kan vara jobbigt att gå runt och vara kär i någon utan att få det sagt. Det kan ju faktiskt leda till någonting väldigt bra!

Om du bestämmer dig för att berätta kan det vara bra att fundera på vad som händer om han inte känner likadant, så du är förberedd på den situationen. Kanske du kan prata med någon annan kompis om det här som kan finnas som stöd för dig om det skulle vara så att du behöver det. Eller en vuxen i din närhet som du känner förtroende för? Det brukar kännas lättare att dela med sig av sina känslor till andra och inte gå runt och bära på allt själv.

Om du vill får du gärna prata mer med mig! Antingen genom att skicka in en ny fråga eller chatta med någon av oss. Jag heter Viktoria Hugosson Fryshuset på Facebook och viktoria.hugosson.fryshuset på Skype. På www.natvandrare.fryshuset.se kan du se när vi är inne och chattar i veckorna. Tveka inte att höra av dig om du vill prata.

Ha det bra och ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar