Frågor och svar om sex

14 May 2014, 14:17 613
Tjej, 15 år
Question


jag är 14 år o fyller 15 te sommaren,och jag och min kille har haft sex 3-4 gg sen så har vi inte haft sex på 5-6 veckor, kommer de göra lika ont som 1gg?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Vad bra att du skriver in hit. Som jag förstår det har du och din kille haft sex 3-4 gånger och det gjorde ont  och sedan har ni inte haft sex på 5-6 veckor och din fråga är om det kommer göra ont när ni har sex igen? 

Har jag förstått det rätt?

Ibland kan det göra ont de första gångerna när en har sex, det kan bland annat bero på att en spänner sig, är nervös eller helt enkelt inte är tillräckligt upphetsad. 

Ett tips kan vara att ha andra typer av sex, tex. oralsex eller petting eller att försöka prata med varandra om hur ni känner och hur det känns. När en har sex är det alltid bra att ta det försiktigt i början och känna efter. 

Att ha sex ska vara något som känns rätt, bra och skönt. Om det gör ont eller känns fel ska en sluta.

Tack för din fråga!

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar