Frågor och svar om kärlek

24 Jun 2014, 23:57 1058

Hur tar jag reda på om mina känslor är besvarade?

Kille, 15 år
Question


Hej jag är kille - 15år, det är en tjej i min klass som jag verkligen tycker om men jag är inte helt säker på om hon känner likadant eftersom att jag inte riktig förstår mig på tjejer.

Hennes känslor för mig brukar gå lite i omgångar känns det som, ena dagen så är hon stormförtjust (det är iallafall så jag uppfattar det som) och andra så kan hon vara lite blyg eller typ "hard to get" om ni förstår.

Det finns så många (eller snarare typ 2st) dumhuven i min klass som tycker att hon är snygg och tror att dom har rätt till att typ tafsa och hålla på med henne, och jag ser att hon inte uppskattar detta. Jag har tagit upp det här med läraren eftersom att jag anser det beteendet som sexuellt ofredande. Lärarn har snackat med dom men det blir ändå ingen skillnad. Jag vet inte vad jag ska göra för att komma ur den här knipan, jag vill bara hennes bästa.

Och mitt i allt det här så har jag gått och blivit kär i henne, vilket gör det ännu jobbigare eftersom att jag bryr mig om henne ännu mer än förut. Vad ska jag ta mig till?!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

vad fin du är. Som verkligen reagerar och pratar med läraren om saker som går fel till. Det är modigt och beundransvärt. Vad gäller hennes känslor för dig, så kanske hon själv inte riktigt vet. Det kan vara därför hon beter sig olika från dag till dag. Det är också svårt att gissa sig till vad andra känner, för det är inte alltid man vågar visa det man egentligen vill. Även om det är det svåraste, kanske du kan fråga om ni kan hitta på något utanför skolan. En fråga som inte är helt uppenbar, men som hon har en chans att svara på utan att bli generad om hon är lite blyg. Då kan du säkert avgöra på hennes svar vad hon tycker. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar