Frågor och svar om ätstörning

24 Jun 2014, 23:51 469

Varför ätstörningsklinik om jag är normalviktig?

Tjej, 17 år
Question


Jag är har tidigare diagnos på anorexia. Kämpar dagligen med att kunna hålla min vikt och försöka äta normalt och jag lyckas. MEN det är jävligt svårt i perioder. Nu är jag remisserad till ätstörningskliniken igen, trots att jag är "normal viktig" Vad kan dom göra för mig egentligen? Känns så onödigt att skicka dit mig när det finns 1000 tals som väger så mycket mindre?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

man brukar säga att "en ätstörning sitter inte i vikten" och nu vet jag ju inte bakgrunden till att du skickas dit igen. Jag vet heller inte om du ska till samma vårdform eller om de vill att du ska få hjälp med det sista i till exempel dagvård eller öppenvård. Jag tror det finns mycket de kan göra för att hjälpa dig på traven att dina tankar ska bli lika sunda som din vikt. Jag tycker det är otroligt starkt att du kommit så långt att du inte längre har en diagnos, så känn dig stolt. Och ta vara på den fina hjälp som finns att få så du kan lämna detta bakom dig och ta vara på livet istället. Kram på dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar