Frågor och svar om sex

4 Jun 2014, 13:39 429
Kille, 16 år
Question


Hej jag har haft väldigt mycket problem med mig själv och får alltid något nytt att oroa mig för, den senaste saken är att inte kunna få barn för att jag inte tänder tillfälligt på min tjej även fast jag skulle älska henne. Så då undrar jag ifall man kan spärma även om man inte är jätte tänd på tjejen man har samlag med eller ifall man kan tvinga fram det, tack på förhand

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

tack för att du skriver till oss. Du skriver att du inte tänder på din tjej även fast du älskar henne, det kan vara så ibland. Man går igenom perioder där man är mer eller mindre attraherad av sin partner: Men tänk igenom ditt beslut innan du gör något förhastat som att göra slut.

Angående din fråga om du kan få utlösning trots att du inte är så tänd på din tjej för tillfället så finns det olika knep du kan ta till, du kan tex försöka med att fantisera om något som skulle göra dig upphetsad eller prata med din flickvän hur du känner. Om du inte är sugen på att ha sex så är det viktigt att du inte känner dig pressad att ha det, sex ska kännas bra och skönt! 

Om du oroar dig för att inte kunna göra en tjej med barn så tycker jag att du ska kontakta en ungdomsmottagning, där kan du även få hjälp att prata om de problemen du upplever. Den närmaste ungdomsmottagningen hittar du på umo.se. Hoppas att allt går bra och jag tror inte att du har någon anledning att oroa dig.

Ta hand om dig! 

Nina, praktikant på Nätvandrarna genom Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar