Frågor och svar om vänskap

4 Jun 2014, 13:22 284
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag har kontakt med en vuxen som är mycket betydelsefull för mig och som har hjälpt mig mycket, utan honom skulle jag kanske aldrig ha stått här idag o skrivit det här! Han är min förebild och grejen är den att jag vill berätta hur mycket han faktiskt betyder för mig men jag vet inte hur jag ska säga det liksom. Hur ska jag motiverar mig själv till att göra det här? Jag vill såå gärna bekänna mina känslor (misstolka inte, jag gillar honom endast som en god vän) men jag har inte så bra självkänsla så jag undrar hur jag ska göra! Och jag vill säga det face to face inte på nåt annat sätt! Hur ska jag göra som?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

tack för att du har skrivit till oss. Underbart att du har någon vuxen i din närhet som betyder så mycket för dig och som du kan lita på. Du kanske skulle kunna börja med att skriva ner alla bra egenskaper du tycker han har för att sen sätta ihop det och tala om det för honom. Om du tycker att det är jobbigt att göra det face to face kan du alltid skriva ett brev.

Jag tror att han kommer bli väldigt glad över att veta att han betyder så mycket för dig som han gör.

Stort lycka till!

Nina, praktikant på Nätvandrarna genom Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar