Frågor och svar om skola

22 May 2014, 10:34 229
Tjej, 13 år
Question


Hej

Jag tycker inte om att vara i skolan. Det finns en fröken i min klass som jag inte tycker om. Hon håller på med mig hon kramar mig, pratar med mig, och mycket mera och jag tycker inte om det vad ska jag göra?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej, tack för att du skriver in till mig. Som jag förstår det trivs du inte i skolan för att du har en fröken som du inte tycker om och som är för närgången mot dig. 

Låter som du tycker det är riktigt jobbigt och det förstår jag. Har du försökt prata med någon vuxen du litar på om det här?, genom att prata med någon vuxen kan du få hjälp och stöd att kunna prata med henne om att du inte vill att hon ska krama dig mm. Om du inte tycker om att någon kramar dig så ska du inte behöva bli kramad, du har rätt att bestämma över din egen kropp.

Ta hand om dig, och hör av dig om du skulle ha någon mer fråga eller behöver mer tankar kring din situation.

Kram

Amanda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar