Frågor och svar om kärlek

27 May 2014, 10:43 169
Tjej, 16 år
Question


Hej! jag är en tjej som är väldigt ledsen över mina kompisar och speciellt över min bästa kompis. Grejen är den att jag har en bästa killkompis och jag har varit ganska mycket med honom vi var så bra att alla andra i klassen har alltid gått runt och sagt att vi passar så bra tillsammans och at vi är gjorda för varandra. Jag har alltid nekat det och han också, men för ca 2 månader sen blev jag tyvärr skit kär i honom och jag är så ledsen för det. För jag sa det för en vecka sen att jag hade fått känslor för honom och nu är allt bara helt fel. Jag har förlorat min bästa kompis och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Allt är bara förstört. Jag vågar inte snacka om det med honom heller för då kommer allt bara bli ännu värre. Plus att han börjar vara mer med mina andra tjej kompisar nu och jag blir så avundsjuk att jag inte vet vart jag ska ta vägen. snälla kan du ge mig något bra tips har ingen att prata med.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Till att börja med vill jag saga att du var väldigt modig som talade om för din bästa kompis hur du känner för honom. Det kan vara så att han blev lite ställd och behöver tid att tänka igenom vad för sorts relation han vill ha med dig nu. Jag tror att det kan vara en bra ide att försöka prata med honom igen och förklara att även om han kanske inte vill vara tillsammans med dig vill du fortsätta vara hans vän.

Det är viktigt att prata om hur du känner så att du slipper gå runt och fundera och oroa dig.

Hoppas mitt svar hjälpte dig.

Nina, praktikant Nätvandrarna genom Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar