Frågor och svar om kroppsvikt

22 Jun 2014, 16:06 157
Tjej, 14 år
Question


Hej. Jag är tjej på 14 år. Jag är ca 175 cm lång och väger ca 62-64 kg det varierar typ från vecka till vecka (vet inte varför) jag undrar om det är normalt att väga så mycket för den längden? Jag har ganska stora ben och min mage står ut. Kan jag få bort det lite mindre på något hälsosamt sätt? Jag äter godis och sånt på helgerna.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

din vikt är helt normal och att den varierar är också normalt. Jag tycker inte du behöver få bort något och att äta mat, röra på sig och att äta godis på helgerna, det kan du fortsätta göra. Du har ingenting du behöver ändra med dig själv, mer än kanske tankarna om att du är fel. Du duger som du är, och du behöver inte oroa dig för din hälsa om du i övrigt mår bra. KRAM

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar