Frågor och svar om bröst

4 Jun 2014, 11:31 5002
Tjej, 12 år
Question


Hej! Jag är bara 12 år men har 70 B i bhn och det är pinsamt på gympan. Vad ska jag göra åt det? Hur tror du dem reagerar?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Tack för din fråga.

Alla människor utvecklas olika snabbt, en del får bröst tidigt och en del sent. Ofta brukar det vara jobbigt åt båda hållen, det vill säga att få bröst tidigt eller sent. Men finns inget som är bättre eller sämre än det andra. Det är ju även bara fråga om tid så har säkert dina  klasskompisar kommit ifatt dig och då behöver du inte känna dig ensam om att ha fått bröst längre 

Jag tror inte att det är någon förutom du som tanker på det. Du undrar hur dem reagerar på det, är det någon som har sagt någonting om det?

I så fall tycker jag att du bara förklarar att allas kroppar är olika och utvecklas olika snabbt.

Varma Hälsningar

Nina, praktikant på nätvandrarna genom Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar