Frågor och svar om skola

18 Jun 2014, 13:19 392
Tjej, 14 år
Question


Jag har haft det kämpigt i skolan och är stressad i min vardag! Jag har kommit till värdens bästa skola! Men jag får kramp och blir okontaktbar! Och då har jag fått mycket uppmärksamhet! Men det vill jag inte ha!
Känns som mina läare har tröttnat på mig! Har du några tips hur jag ska mindre uppmärksamhet!? Och får kramar lite oftare?

Svar
Annika Scutt
Fryshusets Nätvandrare

Hej!

Vill säga först att det är roligt att höra att du tycker du har kommit till världens bästa skola.

Visst är det härligt med kramar, det är bra att du vill ha den kontakten. Jag vet inte vem du önskar dig mer kramar av, men du kan ju prata med vänner och familj om det, och säga att du behöver en kram då och då, det har faktiskt jag gjort. Hur ska andra veta vad du vill ha och behöver om du inte talar om det för dem?

Att du får kramp och blir okontaktbar, är ju inte så konstigt att du får uppmärksamhet av, tänker jag. Du kanske får välja att se det som att andra vill hjälpa dig, och vill kolla att du är OK. Mycket av hur vi upplever saker som händer, har att göra med vad vi tänker om dem. Så välj att tänka att lärarna inte har tröttnat på dig, att de som ger dig uppmärksamhet gör det för att de bryr sig om dig. Prova! Kanske också värt att förklara för de i din skola vad som händer när du får kramp och blir okontakbar, så de vet vad som gäller och hur du vill ha det då? Var öppen och ärlig och säg hur du vill ha det, man kan inte räkna med att andra bara ska veta det. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar