Frågor och svar om föräldrar

26 Jun 2014, 14:11 359

Mina föräldrar försöker förhindra vår kärlek!

Tjej, 16 år
Question


Jag behöver verkligen akut hjälp, jag är muslim och mina föräldrar är muslimer
Jag lever i en väldigt hedersvärd familj där det är strikt förbjudet med killkompisar och pojkvän
Mina föräldrar har kommit på mig med att ha varit tillsammans med en muslimsk kille i nästan 1 år, och det tillåter dem absolut inte
Nu gör dem allt för att förhindra vår kärlek för att behålla sin heder.. Vad ska jag göra?
Är snart 16 år

Svar
Annika Scutt
Fryshusets Nätvandrare

Hej, tack att du skriver om detta, ett viktigt och säkert aktuellt ämne för många.

Ja, hur gör man, vem är man lojal mot - sin familj eller sin pojkvän? Du kanske kan förstå dina föräldrars rädslor och deras tro och kultur, även om du inte håller med. Jag tycker du ska se till att dina föräldrar lyssnar på dig, att du får berätta om din pojkvän, varför han är bra för dig, kanske de kan träffa honom? Jag hoppas jag inte låter naiv, jag har faktiskt aldrig varit med om detta, men du känner dina föräldrar och vet kanske det bästa sättet att bemöta dem. Mitt tips är, sitt ner i lugn och ro, låt inte detta bli något bråk. Be dina föräldrar förklara deras tankar, attityder och agerande också. Var öppen och ärlig, men ha respekt för din mamma och pappa på samma gång.

Tyvärr är det ju så att ens föräldrar är ansvariga för en tills man fyllt 18 år och man är vuxen. Du är ju över 15 år så absolut inte för ung för ett förhållande, kan jag tycka.

Jag förstår att detta är en svår situation, jag hoppas jag har uppmuntrat dig lite, men det är tyvärr inte mycket vi kan göra när våra föräldrar sätter ner foten och bestämmer. Usch, det låter så frustrerande, men så är det. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar