Frågor och svar om rodnad

17 Jun 2014, 13:53 130
Kille, 18 år
Question


Hejsan, Jag är en kille på 18 år. Jag har problem med mina kinder, jag blir alltid så nervös när t.e.x jag träffar nytt folk osv. så blir jag så himla nervös och blir skit röd i ansiktet. När jag blir nervös som jag blir ganska ofta nu så skakar jag ganska mycket, Detta är ganska jobbigt, Jag skulle nästan göra vad som helst om jag blir av med detta.


Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

tack för att du har skrivit till oss. Det du beskriver är något som många människor delar med dig. Jag förstår att det är jobbigt även fast jag tror att du är den enda som tanker på det när du träffar någon ny. Men låt inte detta hindra dig från att vara den du är!

Vad skulle du säga till en kompis som ofta rodnade? Inte att hon skulle undvika alla sådana situationer väl? Inte att hon skulle försöka sluta ett samtal när hon känner att hon snart kommer rodna? Du skulle inte tycka mindre om henne överhuvud taget? Bara fortsätt precis som att du inte rodnar! Jag vet att det är jättejobbigt men efteråt kommer du känna dig så stolt. Ingen kommer tycka du är konstig för att du rodnar! Ingen kommer tycka om dig mindre!

Du är som du är och du kan ju inte precis göra någonting åt att du rodnar. Försök att acceptera att du gör det ibland. Du är bra precis som du är och tänk på det varje gång du träffar någon ny, att du duger precis som du är så kanske du blir lite mindre röd och nervös av att bara tänka på det. Bara fortsätt vara dig själv. Du är jättebra ändå!

Varma hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar