Frågor och svar om träning

17 Jun 2014, 22:31 224
Kille, 14 år
Question


Hej. Jag är en 14 årig kille. Jag väger ca 60 kg. Kan jag börja träna på gym för att gå ner i vikt och få lite mer muskler.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Vad jag vet får du börja träna på gym vid 13 års ålder, men att det då är dina föräldrar som står ansvariga för din träning. Jag anar att olika gym har olika regler för detta. Jag tycker att du ska börja träna i första hand för att må bra, och som en extra positiv sak få muskler och känna dig stark, vilket är bra. Jag hoppas det inte är så fixerat just vid vikten. Jag är alltid lite försiktig med att ge råd för viktnedgång just över nätet såhär, om jag ska göra det vill jag gärna se personen framför mig och veta mer. Men som svar på din fråga ska du kunna börja på gym :) Kram på dig! /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar