Frågor och svar om kroppen

24 Jun 2014, 11:58 348
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag är en 13 åring tjej. Jag har väldigt stora bröst, B70 och nu behöver jag C. Det är så pinsamt att jag är den enda som har så stora bröst i hela skolan. Alla andra har helt " normala " eller vet inte om man ska kalla det för normalt eller onormalt. Jag vet att alla utvecklas olika, alltså tex att min kropp har utvecklats mycket tidigare än andra tjejer. Har du tips eller något som jag kan göra för att få mindre bröst, jag vill verkligen ha mindre bröst.

Svar
Nina Lindén
Fryshusets Nätvandrare

Hej,

tack för att du skrev till oss. Du är i den åldern nu när din kropp håller på att utvecklas och det sker olika snabbt för alla. Efter sommaren kommer säkert en del tjejer ha kommit i kapp dig så du kommer inte behöva känna dig ensam om att ha fått bröst. Det rådet jag kan ge är att du kan ha en sport BH istället för en vanlig BH, då ger brösten ett mindre intryck. Men som sagt, din bröst storlek är inte onormal alls.

Vänliga hälsningar,

Nina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar