Frågor och svar om träning

25 Jul 2014, 06:45 195

Vikt & Träning..

Tjej, 17 år
Question


Hej! Jag är 17 år och är 166 cm lång. Jag väger 65 kg ungefär och är rätt missnöjd med den siffran. Jag skulle helst vilja väga runt 55-59. Jag tränar regelbundet så gott det går så är ingen latmask.. Det jag vill veta är om jag behöver gå ned i vikt och om jag är stor för min längd /ålder...

Svar

Hej!

Rent spontant, utan att kikat på ditt BMI, nej.. Jag tror inte att du behöver gå ner i vikt! Att träna och få muskler är bra och hälsosamt. Var rädd om kroppen och ge den lagom med träning. Håll igång den, då kommer den att må bra och du kommer att få mer energi. Men nej, jag tror inte att du behöver träna just för att gå ner i vikt. 

Ha det bäst!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar