Frågor och svar om depression

8 Aug 2014, 01:31 209

Jag har depression och en ätstörning, vad ska jag göra?

Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är en 16 årig tjej som har haft depression i 1 1/2 år, det har gått så långt nu att det börjat leda till en ätstörning, jag vill gå ner i vikt och jag har en målvikt som jag vill nå. Jag vill ha hjälp men jag vågar inte be om det helt, för jag trivs ändå med "lucifer" han är min lilla tröst när allt annat är skit. Vad fan ska jag göra?
Tacksam för lite hjälp/stöd om det finns tid för en mes som jag..

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

klart det finns tid för dig. Du beskriver något väldigt vanligt. Samtidigt som det är jobbigt med en ätstörning är det något som håller en kvar. Det är en en tröst, men det som är dumt är att det är en väldigt farlig tröst som inte alls är bra för en. Särskilt inte om du även har en depression, som lätt blir värre av en ätstörning. Om du vill kan du logga in på foreningentilia.se och chatta med oss för mer hjälp/stöd för att våga söka någon typ av hjälp. Vi är många där som gått igenom det du berättar om. Om du inte vill det, försök ta dig till en ungdomsmottagning, det finns massa bra hjälp och du ska inte behöva ha det såhär! 

/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar