Frågor och svar om kärlek

28 Jul 2014, 13:24 535

Hur ska jag säga till min tjej att jag vill ha sex?

Kille, 15 år
Question


Jag är femton och har haft ett förhållande i 1 och ett halvt år jag känner mig redo att kanske gå till nästa steg alltså samlag...Jag vågar inte säga till henne för jag är rädd att hon ska dumpa mig.Vad ska jag göra??

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hejsan, tack för din fråga. :)

När jag läste din fråga blev jag lite fundersam för att du skriver att du kanske är redo för att ta nästa steg. Mitt råd är att du är säker på att du känner dig redo innan du tar det steget, det är ingenting att stressa fram. :)

Att snacka om det med din partner är absolut en bra idé, men försök att undvika stress/press. Kanske kan du linda in det lite och fråga hur din partner ser på sex och sånt? Undvik att säga jag känner mig redo för sex, kan vi ha det nu.. Eftersom att du uttrycker att du är rädd att hon skall dumpa dig, så tycker jag att du skall ta det så försiktigt som möjligt.. Men det är aldrig fel att prata om det.

Kom ihåg att det är viktigt att båda vill och att det inte är något som stressas fram. Obs. Glöm inte kondomen!

Lycka till,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar